Cofraje din lemn stratificat, panouri cofraj tip Doka

Cofrajele sunt construcții auxiliare, panouri cofraj, care dau betonului turnat forma, dimensiunile pozitia si aspectul dorit. Pentru elemente si subasambluri de constructii de beton, beton armat şi beton precomprimat si pentru a sustine betonul pana la intarirea acestuia, pana cand acesta dezvolta rezistenta necesara pentru decofrare. Un procedeu tehnologic de cofrare corect din punct de vedere tehnic si economic, proiectat pentru realizarea unor elemente sau subansambluri structurale de constructii din beton monolit, poate influenta semnificativ procesul de betonare, după cum un proces tehnologic de betonare, proiectat corect din punct de vedere tehnic şi economic, poate influenta adoptarea procedeului de cofrare potrivit, atat ca alcătuire generala cat si de detaliu si utilizare. Cele doua procese de cofrare si de turnare boten sunt legate de tipul de proiect si modul cum se doreste punearea in practica a proiectului in functie de specificatiile proiectului.

Alcatuirea constructiva a unui cofraj şi procedeul tehnologic de cofrare sunt in general determinate de modul de realizare a suprafetei cofrante, materialele din care se execută suprafata cofranta, calculele de rezistenta pentru dimensionarea si verificarea cofrajului, mijloacele folosite pentru asigurarea sigurantei in exploatare a sistemului de cofraje. Un cofraj cuprinde următoarele parti componente:

  • plinul cofrajului
  • elemente de sustinere primara
  • elemente de sustinere secundara si imbinare
  • elemente de aliniere, asamblare si stabilitate
  • elemente auxiliare

 

Placile Doka in constructii

Placa Doka 3s basic:

Placa 3S basic este o placa din lemn masiv triplu stratificat de calitate superioara acoperita pe ambele parti cu rasină melaminată ureo-aldehi-dică conform ÖNORM B 3023 din segmentul mediu de calitate, pentru diverse utilizări pe santier.

Structura plăcii: Placa din lemn de molid masiv triplu stratificat. Straturile sunt incleiate în cruce. Cu / fara margine perimetrala.

Incleiere: Rezistent la fierbere, substante alcaline, apa si intemperii. Incleierea indeplineste cerinţele conform ÖNORM B 3023.

Suprafete: Acoperire cu rasina melaminată ureo-aldehidica pe ambele fete cu cca. 130 g per m2 şi parte.

Sigilarea muchiilor: Vopsea de dispersie.

Frecventa posibila de utilizare depinde de mai multi factori externi, care au efect asupra placii cofrante. In conditii optime de utilizare si tratament corespunzator pot fi obţinute 5 – 10 de utilizari (valoare orientativa neangajanta).

Placa Doka 3-SO

Structura plăcii: Placa din lemn de molid masiv triplu stratificat. Straturile sunt incleiate in cruce. Cu / fara margine perimetrala.