Există mai multe tipuri de panouri cofraj, unele fiind gândite pentru nevoi specifice ale proiectelor de construcție. Iată câteva dintre tipurile comune de plăci de cofraj.

Plăcile de cofraj profesionale multistrat tip Doka sau tip Tego sunt cele mai utilizate în construcții datorită mai multor factori decisivi.
Sunt rezistente la încovoiere și rezistă la umiditate. Sunt ușor de montat, mai ales datorită sistemelor de prindere care există pentru aceste tipuri de panouri. De asemenea sunt ușor de creat cofrări precise conform proiectului, tiranților și distanțierelor, care permit fixarea în dimensiuni a cofrajelor. Pot fi ușor combinate cu grinzile H20 fără a deteriora plăcile. Au un cost de exploatare relativ mic și rezistă la multiple utilizări.

Plăci cofraj vândute de noi:
– Placa Doka 3-SO 2.5m x 0.5m x 21mm
– Placa Doka 3-SO 2.5m x 0.5m x 27mm
– Placa Doka 3-SO 2m x 0.5m x 21mm
– Placa Doka 3-SO 2m x 0.5m x 27mm
– Placa galbena cofraj LANA IRU-STD 27mm 2,5m x 0.5m
– Placa galbena cofraj LANA IRU-STD 27mm 2m x 0.5m
– Placa galbena cofraj LANA IRU-STD 27mm 3m x 0.5m
– Placa Tego CEMENTPLEX 2500mm x 1250mm x 18 mm
– Placa Tego CEMENTPLEX 2500mm x 1250mm x 21mm

Mai multe plăci și accesorii poți găsi în magazinul nostru de prezentare online – click aici.
Suna acum – 0735.211.091 – număr telefon depozit București.

Alte tipuri de panouri cofraj folosite în construcții

– Plăcile de cofraj din lemn sunt realizate din placaj sau alte tipuri de lemn rezistent, aceste plăci sunt ușor de manevrat și pot fi tăiate la dimensiunile necesare. Sunt potrivite pentru orice tip de proiect și sunt reutilizabile în mai multe rânduri.
– Plăcile de cofraj din plastic sunt fabricate din polipropilenă sau alte materiale plastice durabile. Sunt ușoare, rezistente la coroziune și sunt folosite în anumite condiții specifice.
– Plăcile de cofraj din metal sunt de obicei construite din oțel sau aluminiu, sunt extrem de rezistente și pot fi utilizate în proiecte de construcție complexe și de mari dimensiuni.
– Plăcile de cofraj din fibră de sticlă sunt fabricate din fibră de sticlă îmbibată cu rășini polimerice. Sunt ușoare, durabile și rezistente la coroziune. Plăcile din fibră de sticlă pot rezista la încărcături grele și sunt ideale pentru proiecte care necesită un cofraj rezistent și ușor de manevrat.
– Plăcile de cofraj din carton aglomerat sunt realizate din carton presat și sunt potrivite pentru proiecte mai mici, cum ar fi cofrarea unui gard. Sunt ușoare, dar pot fi mai puțin durabile decât alte tipuri de plăci de cofraj.
– Plăcile de cofraj izolante sunt proiectate să ofere și proprietăți izolatoare termice. Acestea pot include materiale precum spumă rigidă sau alte materiale izolante pentru a ajuta la menținerea temperaturii optime în structuri speciale.

Alegerea tipului potrivit de plăci de cofraj depinde de natura proiectului, condițiile de construcție, buget și alți factori specifici. Este important să alegi un tip de cofraj care să se potrivească cerințelor tale specifice și să ofere rezultate de calitate.