Grinda H20

Grinda de lemn H20 este o grindă de cofrare cu protecție de capăt, pentru o rezistenţă crescută împotriva solicitărilor mecanice.
Se utilizează în sistemele de cofrare pentru perete și planșee, cofraje pentru tuneluri, cofraje autocăţărătoare etc.
Grinda este inscripționată cu lungimea atât pe inima grinzii, cât și pe talpă și au marcaje astfel orice muncitor poate lucra rapid și sigur, prin poziționarea componentelor de cofrare fără instrumente de măsurare.

Cofrajul simplu pentru planșee cu grinzi H20

Cofrajele sunt construcții auxiliare, specifice si provizorii care servesc la obținerea formei, dimensiunilor și poziționării elementelor de beton, beton armat și beton precomprimat în structurile monolite, precum și la susținerea acestora. Cofrajele se păstrează până când betonul atinge un grad de maturizare minim pentru decofrare.
Funcţie de tipurile elementelor structurale executate se poate vorbi de o diversificare mare a cofrajelor, aspect care conduce la moduri diferite de alcătuire a acestora. Indiferent de tipul cofrajelor utilizate, structura acestora înglobează următoarele elemente componente principale.
Cofrajul propriu-zis este alcătuit din placa pentru cofraj, elementele de rigidizare ale plăcii și elementele auxiliare.
Placa cofrantă constituie un element de rezistenţă ce aparţine cofrajului propriu-zis şi care are rolul de a prelua presiunea betonului.
Grinda este un element de sprijinire ce realizează împingerea (presiunea) asupra betonului pentru ca acesta să nu deformeze plăcile.

Cu grinzile H20 puteți realiza foste ușor sisteme de cofraj. Cu ajutorul marcajele de pe grinzi puteți determina distanțele dintre componentele sistemului, pentru grosimi de planșeu de până la 30 cm. Este suficienta utilizarea a doar 2 lungimi de grinzi H20. Acest lucru ușurează logistica și reduce timpii de căutare. Este suficientă o privire pentru a controla dacă montajul e corect.

Sistemele de cofraj se realizează cu plăcile de lemn stratificat, popi metalici și grinzi pentru cofraj pe care le găsiți de cumpărat sau inchiriat la Depozitul de Schele. Poti achizitiona grinda H20 din depozitul nostru din Bucuresti, vezi detalii aici.