Distanțierele pentru panouri de cofraj sunt elemente care asigură alinierea și menținerea la distanța corectă a panourilor de cofraj. Acestea au rolul de a oferi stabilitate cofrajului și de a garanta grosimea corectă a betonului. În funcție de tipul de proiect și de specificațiile acestuia, distanțierele pot varia ca dimensiuni și formă. Cele mai utilizate distanțiere sunt distanțierele metalice.
Distanțiere pentru colțuri și muchii sunt special concepute pentru a fi utilizate la colțuri și muchii pentru a preveni deformarea cofrajului. Pot avea diverse forme și dimensiuni în funcție de cerințele structurale.
Distanțiere pentru armatură sunt folosite pentru a menține armatura la o distanță corectă față de cofraj. Cele mai uzuale dimensiuni sunt de 20cm pană la 40cm lungime. Lungimea nu include și urechile de prindere.
Alegerea corectă a distanțierelor depinde de mai mulți factori, inclusiv grosimea betonului, tipul de cofraj utilizat, condițiile de construcție și specificațiile tehnice ale proiectului.
Distanțierele sunt fixate cu cleme pentru a poziționa panourile de cofraj la distanța corespunzătoare proiectului. Apoi se trece la montarea barelor filetate. Barele filetate vor forma împreuna cu panourile de cofraj structura rigidă care permite turnarea betonului la dimensiunea dorită.

Clemele pentru cofraj

Elemente esențiale în fixarea panourilor sunt și clemele de prindere pentru panouri de cofraj. Aceste dispozitive sunt utilizate pentru a fixa elementele de poziționare a panourilor de cofraj și pentru a le menține în poziția corectă în timpul turnării betonului. Asigură stabilitatea și alinierea corectă a cofrajului. Există mai multe tipuri de cleme de prindere, fiecare având utilizări specifice în funcție de tipul și dimensiunea cofrajului.
Cleme rapide permit ajustări rapide și ușoare, economisind timp și efort. Pot fi din metal sau plastic rezistent.
Cleme cu șurub oferă o fixare foarte sigură și sunt utilizate pentru cofraje grele. Ajustarea se face prin înfiletarea șurubului pentru a strânge sau a slăbi clema.
Cleme tip colier sunt folosite pentru cofraje circulare sau pentru colțuri. Se fixează în jurul cofrajului pentru a asigura stabilitatea acestuia.
Clemele cu pană pentru distanțiere sunt utilizate pentru distanțierele de cofraj care ajută la menținerea corectă a distanțelor dintre panouri.
Clemele pentru colțuri sunt special concepute pentru a fixa colțurile panourilor de cofraj. Asigură alinierea și unghiurile corecte ale colțurilor.
Clemele universale pot fi ajustate pentru a se potrivi unei varietăți de dimensiuni și forme de cofraj.
Utilizarea corectă a clemelor de prindere este esențială pentru asigurarea stabilității și siguranței în timpul turnării betonului, contribuind astfel la succesul proiectului de construcție.

De la Depozitul de Schele puteți cumpăra distanțiere și cleme precum și alte accesorii necesare cofrării cu panouri pentru turnarea betonului. Vizitați magazinul nostru aici.