Placi Tego și placi Doka pentru cofrat beton.

În primul rând trebuie să știi că ambele plăci au aproximativ aceleași calități tehnice. Sunt rezistente la uzură și apă, iar dacă sunt folosite în condiții normale de cofrare se pot reutiliza de mai multe ori.
Tego este de fapt denumirea dată placajului utilizat pentru a sugera rezistența sporită multiplelor procese de cofraj și decofraj. Cofrajul tip Tego este alcătuit din straturi succesive de furnire tehnice îmbinate prin încleiere cu rășini fenolforaldehidice. Acestea prezintă o foarte buna rezistenta la apa și îndeplinesc o serie de condiții specifice utilizării materialului în mediul exterior. Cel mai frecvent placa Tego este produsă din lemn de plop sau mesteacăn. Plăcile tip Tego au de obicei o față antiderapantă, dar există și plăci îmbrăcate în film fenolic de culoare închisă cu muchii închise, pentru ca nu permite umezelii sa pătrundă în interior.
Termenul tip Doka este folosit frecvent pentru plăcile galbene de cofraj, construite din lemn în trei straturi și acoperite cu rășină melaminată. Plăcile de cofraj galbene sunt de asemenea rezistente la apă și încovoiere iar marginile dacă sunt acoperite, acest lucru se face prin vopsire. La plăcile tip Doka se poate observa o aderență redusă cu betonul și dacă sistemul de cofraj este construit conform proiectului, o planeitate foarte bună a betonului.
Atât plăcile tip Tego cât și plăcile tip Doka se pot folosi pentru orice tip de cofraj și pot fi reutilizate pentru mai multe turnări de beton. Plăcile Tego sunt folosite de obicei la șantierele mari și foarte mari și mai ales în zona de turnare a planșeelor și stâlpilor. Plăcile tip Doka sunt de asemenea folosite pentru turnarea betonului, atât pe șantierele mari cât și pentru turnarea betonului în cele mai mici forme cum ar fi stâlpii de gard.
Când alegi tipul de panou pentru cofraj contează cel mai mult mult structura cofrajului, tipul de panou cu care sunt muncitorii pe șantier obișnuiți și dimensiunea proiectului de construcții.
Poți alege din magazinul nostru atât plăci tip Tego cât și placi galbene tip Dola pentru cofrarea betonului.