Schelele metalice sunt echipamentele esenţiale pentru a duce la bun sfârşit etapa de tencuire şi izolare a casei. Materialele folosite la tencuială se pot cumpăra pre-mixate din comerţ sau se pot produce la locaţie dintr-un amestec de ciment, var şi nisip. De reţinut ca nu se aplică aceeaşi reţetă la interior. Recomandarea pentru tipul de tencuială trebuie dată de proiectant în funcţie de tipul de material din care este construită suprafaţa pe care se aplică (cărămidă, BCA, beton, etc).
În cazul în care pentru finisajul faţadei folosiţi o vopsea lavabila de exterior, resursele umane implicate în lucrare sunt reduse şi terenul ne permite, putem folosi un sistem de schele constând într-o schela pe roti mai uşor de mutat, însă cu un acces foarte limitat în privinţa suprafeţei de lucru. recomandam acest tip de echipament mai ales în reparaţii restrânse la faţadă.
Dacă spaţiul nu se pretează pentru schelă mobilă atunci puteţi folosi o schelă fixă doar că timpul de asamblare este puţin mai mare decât la schela mobila, pe de alta parte beneficiind de accesul simultan a unui număr mare de muncitori pe schela.
Dacă pereţii şi stâlpii au fost turnaţi folosind plăci cofrante multistrat atunci procesul de aplicare al tencuielii ar trebui să fie unul uşor şi rapid, dat fiind rezultatul calitativ superior estetic la betoanelor. În plus materialul consumat pentru tencuială este mai mic. Dacă stratul de tencuială este subţire pe toată suprafaţa atunci rezistenţa tencuielii în timp este foarte mare.
Este recomandat să se aplice tencuiala la exterior chiar dacă termoizolaţi casa ulterior. Tencuiala are mai multe roluri, printre care rolul de a astupa fisurile mici din pereţi, creşte rezistenţa construcţiei şi are şi rol de a proteja pereţii de infiltraţii.
La noi în ţară avem nevoie şi de termoizolaţii pentru case. În funcţie de zonă puteţi folosi termoizolaţii de diferite grosimi şi randamente termice. De reţinut este faptul că izolaţia trebuie să lase pereţii să respire pentru a prevenii stocarea umidităţii în interiorul casei. Dacă nu faceţi acest lucru trebuie să aveţi în plan un sistem foarte bun de ventilaţie a locuinţei chiar şi pe timp de iarnă.
Materialele folosite în termoizolaţie pot fi de mai multe tipuri şi cele mai utilizate ar fi vata minerală şi polistirenul.
Folosind schele metalice fixe Kwikstage închiriate de la Depozitul de Schele puteţi micşora timpii de lucru pentru aplicarea tencuielii şi a izolaţiei. Astfel echipele de constructori care care au folosit sistemul nostru de schele fixe pentru case şi vile au terminate în medie, în mai puţin de o săptămână aplicarea tuturor straturilor exterioare, tencuială, izolaţie, vopsire şi aplicare finisaje.