Fundaţii pentru casă. Cele mai întâlnite la noi sunt fundaţiile din beton. Datorită specificului zonei trebuie ca fundaţiile să fie rezistente şi să facă faţă la mişcările solului.

Paşii pentru construcţia unei fundaţii sunt:

a. Se determină tipul de sol şi condiţiile solului. Se curăţă solul de pietre, bolovani şi alte obiecte.

b. Se sapă fundaţia. Se nivelează şi se compactează terenul. Trebuie săpat mai mult decât înălţimea fundaţiei din proiect pentru a putea adăuga nisip şi pietriş. Se nivelează şi se tasează din nou.

c. Se montează pe sol folia de protecţie impermeabilă, de obicei din polietilenă.

d. Se montează cofrajele pentru fundaţie. Pentru cofraje, cel mai simplu este să folosiţi placi cofrante şi grinzi pe care le puteţi închiria sau achiziţiona de pe piaţa de profil. Se montează fier betonul şi după caz sinele de suport pentru şapă.

e. Se toarnă betonul în cofraje şi se aşteaptă uscarea lui. Turnarea betonului trebuie să se facă cât mai rapid şi trebuie eliminate bulele de are din beton prin tasarea acestuia.

Fundaţia este cea mai importantă structură a casei. Cofrarea fundaţiei cu panouri de cofraj multistrat vă ajută să aveţi o fundaţie care respectă dimensiunile structurii, exact ca în proiect.

f. Se îndepărtează cofrajul şi se lasă în continuare să se usuce.

Foloseşte panouri cofraj multistrat pentru turnarea fundaţiei la casă

O fundație „bună” ține structura casei deasupra solului. Oferă stabilitate și rezistență casei, izolează împotriva frigului, ține departe de umiditate și rezistă mișcării solului din jur. O fundație adecvată ar trebui practic să dureze pentru totdeauna. Cu toate acestea, construirea unei fundații bune nu este la fel de simplă ca şi când săpați o groapă și turnaţi beton în forme. Trebuie să luați în considerare condițiile solului, pânzele freatice și chiar și calitatea umpluturii pentru a o adapta sau personaliza proiectului. Pentru acest lucru este necesar să aveţi o baza compactată corespunzător, cofrajul montat corect și betonul fără goluri. Oricare din aceşti paşi dacă este făcut neglijent, casa şi structura în sine poate fi afectată.

Puteţi închiria panouri tip Doka urmând acest click: panouri cofraj de închiriat.

Cofrajele de tip Doka, panourile cofrante multistrat vă ajută să puteţi turna un beton drept şi să-l compactaţi corespunzător. Utilizarea plăcilor pentru cofraj cumpărate din magazine specializate sau închiriate din depozite de profil, pe lângă faptul că reduc timpii de lucru vă oferă siguranţa turnării unei fundaţii conform proiectului casei.