Tija filetata sau bara tirant pentru ancorare cofraje este un element de fixare utilizat în construcții pentru a ancora cofrajul în poziția dorită și la distanța dorită pentru turnarea betonului.
Bara tirant este folosită în același mod ca un șurub, fiind de fapt un șurub foarte lung și mai gros. Filetarea tijei înșurubate se poate face pe toată lungimea știftului sau parțial de la ambele capete.
Tijele filetate sunt utilizate pe scară largă ca dispozitive de fixare, de lungime și rigiditate mai mare, pentru a fixa două segmente împreună. Acestea sunt folosite cel mai des pentru fixarea elementelor din lemn sau metal împreună sau fiind folosite pentru a oferi rezistență suplimentară structurilor susținute de beton și alte materiale. Filetarea facilitează atașarea piulițelor și a altor elemente de fixare la tijă în funcție de necesități.
Există o mare varietate de dimensiuni, dimensiuni și capacități de încărcare disponibile pentru a se potrivi tuturor tipurilor de lucrări. Unele tipuri pot avea un slot de unitate la un capăt, ceea ce le face mai ușor de instalat.

Cum cofrăm cu bara tirant (tija filetată)?

În cazul panouri pentru cofraj beton tiranții au o importanță aparte. Prin introducerea acestora la distanțele recomandate tiranții ajută la dimensionarea exactă a straturilor de bonton turnat. În acest caz tija filetată este montată direct în beton fără acoperire din plastic sau învelitori asemănătoare. Odată fixate panourile profesionale pentru cofraj se trece la turnarea betonului. După întărirea betonului tijele pot fi slăbite prin lovire, întoarse și îndepărtate din structura de beton. Deoarece se desprind ușor de beton acestea nu afectează betonul turnat și nu trebuie distrus betonul pentru îndepărtarea acestora.
Fiind foarte rezistente au multiple utilizări și investiția are o rentabilitate mare. Din acest motiv nu este necesar să se compromită tunarea prin diminuarea numărului de tiranți necesari pentru turnarea unei structuri de beton în cofraj.
Pentru cofrarea corectă a betonului aveți nevoie de următoarele elemente:tije filetate (bară tirant), placă (panouri) de cofrare de lemn multistrat, montanți sau profile metalice tip U, pene de fixare. Pentru decofrare este recomandat să folosiți decofrol.

Dacă doriți să cumpărați cofraje sau accesorii pentru cofrare puteți să ne sunați. Mai multe detalii găsiți în magazinul nostru online accesorii sisteme cofraj.
Vindem și închiriem tije filetate la cele mai bune prețuri.