Bara filetată pentru cofraje este un accesoriu esențial pentru a asigura stabilitatea și siguranța structurilor temporare utilizate în construcții pentru turnarea betonului. Accesoriile pentru cofraje sunt foarte simplu de utilizat și sunt proiectate pentru a face foarte ușor și rapid procesul de cofrare și decofrare. Dar fiecare componentă are rolul ei și vă explicăm rolul fiecărei componente care face parte din procesul de construcție a cofrajelor pentru beton:
Bară filetată pentru cofraj beton este un accesoriu esențial în lucrările de cofrare, utilizat pentru a asigura conexiuni sigure și stabile între panourile de cofraj. Aceasta este o tijă metalică prevăzută cu filet de-a lungul întregii sale lungimi sau pe porțiuni, care permite ajustarea și fixarea fermă a elementelor de cofraj.

Caracteristicile barei filetate sunt:

Oferă stabilitate și rezistență, bară filetată oferă stabilitate și rezistență structurii de cofrare, menținând panourile în poziția corectă și rezistând presiunii exercitate de betonul turnat.
Se pot crea conexiuni ajustabile datorită filetului, aceste bare permit ajustarea precisă a distanței și fixarea panourilor de cofraj la diferite poziții, asigurând o instalare corectă și uniformă.
Barele filetate sunt utilizate împreună cu piulițe și plăci de ancorare pentru a crea un sistem de cofrare solid. Acestea sunt de asemenea compatibile cu distantieri, conuri și tuburi distanțiere.
După întărirea betonului, barele filetate pot fi desfăcute ușor datorită filetului, astfel acestea putând fi îndepărtate ușor din beton.
Barele sunt fabricate din oțel de înaltă calitate, galvanizate sau acoperite cu protecții anti-corozive.
Barele filetate pot fi folosite în cofrajele pentru pereți, coloane, plăci, fundații și alte elemente structurale din beton. De asemenea, sunt utilizate în lucrările de cofrare a pereților de sprijin și a altor structuri complexe.
Ca și dimensiuni barele filetate pot fi de 15mm si 17mm diametru. Sunt disponibile în lungimi standard de 1m, 3m sau 6m, dar pot fi tăiate la dimensiunile necesare specificului lucrării.
Este important să se aleagă bara filetată cu rezistența corespunzătoare sarcinilor pe care trebuie să le suporte în timpul turnării betonului.

Cum se montează / demontează:

Barele filetate sunt introduse prin panourile de cofraj, iar la capete se fixează piulițele și plăcile de fixare sau ancorare. Distanțierii și conurile sunt folosite pentru a asigura grosimea corectă a betonului și pentru a preveni deplasarea panourilor. Piulițele de la capete se strâng și se fixează pentru a asigura o fixare fermă și pentru a preveni scurgerea betonului în timpul turnării. După întărirea betonului, se desfac piulițele și se îndepărtează barele filetate, lăsând în urmă o structură solidă și bine formată.
Bara filetată pentru cofraj beton este un element de stabilitate orice proiect de construcție care implică turnarea betonului, asigurând o cofrare eficientă, stabilă și sigură.
Piulițele pentru bare filetate sunt disponibile în diferite dimensiuni, corelate cu diametrul barei filetate, diametre amintite mai sus.

Tipuri de piulițe pentru bara filetată:

Piulițe hexagonale fiind cele mai comune și utilizate piulițe, având o formă hexagonală care permite strângerea și desfacerea ușoară cu chei standard. Acestea sunt de 2 feluri, standard și mari. Piulițele hexagonale mari sunt folosite atunci când este necesară o suprafață de contact mai mare pentru a distribui sarcina.
Piulițele fluture au două aripi laterale care permit strângerea și desfacerea manuală, fără unelte. Și acestea au mai multe dimensiuni în funcție de tipul de cofraj.
Piulițele cu flanșă au o bază largă care distribuie presiunea pe o suprafață mai mare, prevenind deteriorarea materialelor. Piulițe cu flanșă cu dinți au caneluri care împiedică slăbirea piuliței sub vibrații. Piulițe cu flanșă netedă sunt folosite atunci când suprafața materialului trebuie protejată.
Piulițele de blocare sunt concepute pentru a preveni slăbirea accidentală datorită vibrațiilor sau mișcărilor.
Piulițe pentru sarcini grele sunt mai groase și mai robuste decât piulițele standard și sunt folosite pentru aplicații cu sarcini mari.
De obicei piulițele sunt turnate din materiale precum oțelul zincat, oțel inoxidabil sau fontă.

Cum montăm piulițele. Utilizare și montaj:

Piulițele se înșurubează pe barele filetate și se strâng cu ajutorul cheilor sau manual, în funcție de tipul piuliței.
Pentru fixarea barelor filetate aveți nevoie de plăci de fixare. Aceste plăci distribuie uniform presiunea exercitată de piulițe asupra cofrajului și previn deformarea sau deteriorarea acestuia. Plăcile de fixare sunt de diferite forma, pătrate, dreptunghiulare sau rotunde cu o gaură centrală pentru bara filetată. Au diverse dimensiuni standard 100×100 mm, 120×120 mm, 150×150 mm. Sunt turnate din oțel galvanizat sau acoperit cu zinc pentru rezistență la coroziune sau din fontă.

La Depozitul de Schele București veți găsi în stoc accesorii pentru cofraj beton cu livrare imediată. Vezi prețuri în magazin.